Bor, dag 1: veilig aangekomen!

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

BOR-bord 4 mensen, 1 auto, 1 grens, 480 km, 7 uur in de auto, 62 bijbels. Veilig aangekomen!
Een achtdaagse reis naar Bor in Oost- Servië, samen met onze collega´s van Roma Bible Union werken we daar met een lokale Romakerk. Er zal kinderclub zijn en een workshop over het gebruik van Bijbelstudiemateriaal voor pastors. Er is een “high tea” om de vrouwen in de gemeente te bemoedigen en er worden kinderbijbels uitgedeeld aan gezinnen.
We zagen het landschap veranderen, voorbij de witte stad (Belgrado) wordt het heuvelachtiger. En nog later bergachtig. Meer en meer schaapherders en kleine boerenbedrijfjes zijn er te zien. Stukjes van een paar vierkante meter land met het een en ander wat erop verbouwd wordt.
Het eten was geweldig goed, maar het hotel is een boeiende ervaring: Geen gordijnen, groezelige vitrage, een lekkende wc met als gevolg een natte badkamervloer. De lampjes doen het niet en de stoelpoot brak weer af, nadat Laurens op de stoel zat. De beddeplank schoot los, toen iemand ging liggen, maar de sfeer is goed. Dus wat geeft het ook allemaal.
De groep bestaat uit: Slobodan en Nina, Roma pastor Djenot en zijn vrouw Biljana en dochter Andrijana, Elvira en Vedrana
Drie mensen van Operatie Mobilisatie waar we mee samen werken tijdens dit project.
Jelle, Judith en Laurens die maar kort van de partij zijn en ik.
En hoe weet je dat je geen Balkan boy bent? Als je rustig aan de rotonde uitrijdt en er vijf honden blaffend om je auto bijeenkomen, waardoor je stil moet staan. De honden zijn je de baas en geven niet op. Mijn rustige Jelle wachtte tot ze weggingen, maar Slobodan (dit is zijn dorp) legde ons uit dat dit hier anders aangepakt wordt: Gassen!
Wat gaat morgen ons brengen?